top of page
shutterstock_183143516.jpg

Warmte terugwin unit

foto 4.jpg
Foto 5.jpg

Onderhoud en reinigen van de WTW-unit

Een WTW-unit gebruikt de warmte uit de vuile lucht om de schone lucht te verwarmen. WTW, afkorting voor warmte terugwin, is een vorm van mechanische ventilatie. Hierdoor verlies je geen warmte en is het binnenklimaat gezond en behaaglijk. Hierbij is het ook uitermate belangrijk de WTW goed te onderhouden. Bij een onderhoudsbeurt reinigen we de WTW-unit grondig en checken we of alles nog goed werkt. Zo kan de WTW-unit geen verzamelplaats voor stof, bacteriën en schimmels worden. Want als dat gebeurt werkt het averechts. Wanneer uw ventilatie niet op orde is, kan dit resulteren in een te vochtig binnenklimaat, wat weer kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Periodiek WTW onderhoud zorgt voor goede ventilatie, waardoor u en uw gezin zich altijd energiek en fris voelen.

 

Hoe vaak heeft een WTW-installatie onderhoud nodig?

Niet alleen de WTW-unit heeft onderhoud nodig. Ook de luchtkanalen verzamelen vocht, stof, vet en bacteriën. Dat is slecht voor het systeem en voor het klimaat in huis. Wij adviseren om elke 4 jaar de gehele WTW-installatie te laten onderhouden. We maken vanzelfsprekend ook de ventielen schoon en kijken direct of alles nog intact is. Is er meer nodig dan schoonmaken, dan maken we het direct in orde zodat de installatie weer goed werkt. De WTW-unit zelf heeft elke 2 jaar onderhoud nodig. De filter van de WTW-unit kan je zelf vervangen. Het advies is om dit elke 6 maanden te doen. Natuurlijk nemen we dit ook mee tijdens de onderhoudsbeurt. 

Pakketten_WTW_Onderhoud.jpg
Pakketten_WTW_Onderhoud2.jpg
Pakketten_WTW_Onderhoud3.jpg
Onderhoud/Reinigen

Vervangen van de WTW-unit

Wanneer moet ik mijn WTW unit vervangen?

Over het algemeen gaat een WTW unit net zo lang mee als mechanische ventilatie. Gemiddeld heeft een WTW installatie een levensduur van 15 jaar. Je doet er goed aan het ventilatiesysteem te vervangen wanneer het systeem aan het einde van de levensduur is. Wanneer een WTW installatie niet tijdig wordt vervangen kan het binnenklimaat verslechteren. Bovendien zijn oude systemen vaak energievreters.

​

WTW installatie plaatsen of vervangen? Je bent hier bij de specialist.

Een WTW installatie is een vorm van mechanische ventilatie. WTW staat voor warmte terugwininstallatie. Een mechanische ventilatie zuigt alleen de vuile lucht af zodat er weer schone lucht via de ventilatieroosters de woning instroomt. De WTW installatie blaast zelf ook schone, gefilterde lucht terug de woning in. De lucht die wordt teruggeblazen is in de unit door middel van een warmtewisselaar verwarmd. De warmtewisselaar gebruikt de warmte uit de vuile lucht om de schone lucht mee te verwarmen. Op die manier ventileer je dus zonder warmte te verliezen. 

​

Zo gaan we te werk als we jouw WTW installatie vervangen.

Je neemt contact met ons op en wij vertellen je alles wat je wilt weten voordat je jouw WTW installatie laat vervangen. Als je er vertrouwen in hebt, maak je een afspraak. We komen bij je langs en bekijken de huidige situatie. We adviseren je over de installatie en verzamelen alle informatie die we nodig hebben om een offerte op te maken. De kosten zijn afhankelijk van het type WTW unit, of er nieuwe kanalen nodig zijn en ook of er koppelstukken en geluidsdempers geplaatst moeten worden als we de WTW unit vervangen. Wij werken standaard met de kwaliteitsunits van Itho Daalderop. Als de offerte akkoord is komen we de klus op afspraak bij je uitvoeren. 

Foto 3 WTW voor en na.jpg
Foto 3 WTW voor en na2.jpg
Vervangen

© 2022 by Vulto creatives

Disclaimer​   |   Privacy Statement   |   Algemene Voorwaarden​   |   Cookie verklaring

bottom of page